Winter en droogte

De winter kan een heerlijke tijd zijn. Gezellig zitten bij het haardvuur, leuke avonden met vrienden en wijntjes, als het een beetje meezit lekker schaatsen op natuurijs en met een warme chocomel in de hand struinen over  kerstmarkten. Buiten is de lucht ijzig, binnen gaat de verwarming omhoog en we kleden ons warmer aan. Gevolg kan zijn dat je huid, ogen en slijmvliezen nog droger worden. Vooral als je in de overgang zit. In dit artikel geven we je 5 tips om comfortabel voor droogte in de overgang!

  1. Warm douchen kan zalig zijn in de winter. Soms wel twee keer per dag staan we te stomen onder de warme douche. Onze huid is hier echter niet zo blij mee en jeuk en droogte kunnen het gevolg zijn. Eigenlijk beschadig je je huid en haren tijdens een hele warme douchebeurt. Het warme water spoelt je natuurlijke oliën weg, die je huid juist zo hard nodig heeft. Hierdoor wordt de huid kwetsbaar en extra droog. Douche dus liever niet te warm en niet te vaak. Een koude douche houdt je huid en haar in betere conditie.
  2. De verwarming die staat te loeien en dat knisperende haardvuurtje doen je droge ogen wellicht geen goed. Zo kunnen je ogen gaan jeuken en kan het zelfs branderig voelen. Draag je lenzen? Doe ze dan lekker uit als je thuis bent en draag een bril. Zo kan er meer zuurstof bij je ogen komen. Een hydraterende, natuurlijke oogspray kan direct voor een comfortabeler gevoel zorgen.
  3. Pas je voeding aan op het seizoen. Kies voor voeding vol vitamines, mineralen en goede vetten. Maak een lekkere zalmfilet uit de oven, eet avocado’s en snack met ongebrande en ongezouten noten. Door van binnenuit goed voor jezelf te zorgen, zul je merken dat je lijf hier baat bij heeft.
  4. Tijdens je slaap herstelt je huid. Goede nachtrust is dus aan te raden. Zorg voor een goed slaapritme en laat koffie en alcohol achterwege. Beddengoed van een goede kwaliteit zorgt ook voor een aangenaam huidgevoel wat de nachtrust positief beïnvloed. 
  5. Slik de juiste supplementen. Membrasin capsules met duindoornbesolie kunnen je ondersteunen tijdens de overgang. Droogte kan hierdoor minder worden waardoor je je comfortabeler voelt. Ben je niet zo dol op het slikken van capsules? Er is ook een vloeibare variant! 

We wensen je een heerlijke, gezellige en knusse winter toe! Volg ons ook op Facebook en Instagram voor nog meer fijne tips deze winter. We ontmoeten je graag op onze kanalen!