Naast omega 7 bevat Membrasin® duindoornbesolie ook omega 3, 6, en 9 vetzuren. Wat is eigenlijk het verschil tussen deze vetzuren?

De onverzadigde vetzuren omega 3, omega 6, omega 9 en omega 7 zitten allemaal in Membrasin® duindoornbesolie.

Membrasin-Duindoornbes-me-omega-3-6-7-9

Wat zijn omega vetzuren?

Omega vetzuren zijn onverzadigde (essentiële) vetten. Dat wil zeggen dat je lichaam ze nodig heeft (voor allerlei ondersteunende processen van je lichaam), maar ze niet zelf kan aanmaken. Die vetzuren kun je wel uit je voeding halen.

  • Omega 3 vetzuren; zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die in vette vis, walnoten, lijnzaad en chiazaad zitten.
  • Ook omega 6; is een meervoudig onverzadigd vetzuur en zit vooral in zonnebloemolie, saffloer- en sojaolie en in margarine.
  • Omega 9; is een enkelvoudig onverzadigd vetzuur en wordt vooral door het lichaam zelf aangemaakt. Maar het zit ook in olijven, noten en avocado’s.

Duindoornbesolie en omega 7

Omega 7 is een onverzadigd, plantaardig vetzuur dat onder andere in noten en duindoornbessen zit. Dit vetzuur is nog redelijk onbekend. De duindoornbes is een van de weinige vruchten die van nature omega 7 bevat.

Duindoornolie bij droge ogen, droge huid, droge slijmvliezen

Duindoornolie helpt bij droge huid en droge slijmvliezen (bijvoorbeeld door de overgang). Zo ondersteunt het onder andere bij droge ogen, droge mond en een droge (verouderende) huid.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?