De herfst en de overgang

De herfst en de overgang - Membrasin blog

De herfstperiode is ook een overgang.
De dagen worden korter en koeler, bomen verliezen hun bladeren,
we nemen met weemoed afscheid van de zomer en maken ons klaar voor een (koude) winter.


Als jij zelf ook in de overgang bent, kun je misschien heel erg blij worden van de herfst. Wanneer je opvliegers ervaart, kunnen koelere dagen en nachten zeer welkom zijn. Heb je een droge huid, dan kan de herfst ervoor zorgen dat je huid juist wat strakker en minder aangenaam gaat aanvoelen. Wij geven je in dit artikel tips om te optimaal te genieten van de herfst tijdens de overgang!

1. Het effect van licht en donker op je slaap

Tijdens de herfst wordt het donkerder. De zon laat zich minder zien en het wolkendek belemmert de eventuele zon om door te breken. Doe gezellig de kaarsjes binnen aan en zorg voor zachte verlichting. Het ‘cocoon’ gevoel dat de herfst met zich meebrengt, kan enorm aangenaam zijn.

De dagen zijn ook korter en het wordt daardoor al vroeg donker. Profiteer hiervan, want hoe donkerder het ‘s avonds in huis (en buiten) is, hoe slaperiger je wordt. Onze biologische klok regelt het slaapritme mede op basis van de hoeveel licht waar we aan bloot worden gesteld. Hoe meer zonlicht, hoe vrolijker en actiever jij je voelt. Terwijl je meestal makkelijker in slaap valt als het buiten en in je slaapkamer juist donker is.

2. Temperatuur

De koelere lucht kan heel fijn zijn voor vrouwen die te maken hebben van opvliegers. Natuurlijk zullen de opvliegers niet als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar koelere nachten kunnen een positief effect hebben op je nachtrust, waardoor je overdag je fitter voelt. Ventileer je slaapkamer daarnaast overdag goed en laat ‘s nachts een raam op een klein kiertje staan, zodat de frisse lucht je kamer blijft ventileren. Overdag kun je kiezen voor het dragen van laagjes kleding om bij opvliegers snel een kledingstuk uit te doen.

3. Een boswandeling doet wonderen

Ondanks dat de herfst ook in het teken staat van veel regen, kan het verleidelijk zijn om binnen te blijven. Probeer daarom, eventueel tussen de buien door, je wandelschoenen aan te trekken en alsnog erop uit te trekken en zoek het bos op. Een fixe wandeling door de natuur doet wonderen voor je humeur. Je kunt zo echt je hoofd even leegmaken. Je neemt meteen nog wat vitamine D op en daardoor zal je ook een stuk beter in je vel zitten.

4. Droogte

In de herfst kan je huid nóg wat droger gaan aanvoelen. Verwijder dode huidcellen door je lijf zachtjes te scrubben en je gezicht te exfoliëren. Zonder deze laag dode huidcellen kunnen je crèmes en serums beter doordringen en de werkstoffen hun ding doen. Door droogte van binnenuit aan te pakken heb je kans op nog betere resultaten. Zo biedt Membrasin met duindoornbesolie uitkomst om die droge ogen, droge slijmvliezen en een droge huid te helpen verlichten.

Ben jij al bekend met de eigenschappen van de duindoornbes?