Zo voed je jouw huid van binnenuit

ZO VOED JE JOUW HUID VAN BINNENUIT - Membrasin

Wanneer je te maken hebt met een droge huid, dan ervaar je vaak een oncomfortabel gevoel. Je huid kan trekkerig aanvoelen en zelfs pijn doen. In de overgang kan de huid nóg droger worden, evenals de slijmvliezen. Begrijpelijk dat je op zoek gaat naar manieren om de droge huid te hydrateren om zo het oncomfortabele gevoel te verlichten of te verhelpen. Natuurlijk zijn er crèmes beschikbaar die de huid direct fijner laten aanvoelen maar het voeden van je huid, van binnenuit, heeft veel voordelen. In dit artikel helpen we je om hiermee een start te maken!

De huid

Ons grootste orgaan is de huid. Een gezonde huid beschermt ons tegen schadelijke invloeden zoals giftige stoffen, zonlicht, virussen en bacteriën. De huid werkt verder als een barrière, zodat we niet te veel eiwitten, mineralen en vocht verliezen. Als de huid beschadigt, kan die barrièrefunctie verminderen: we verliezen vocht waardoor we een droge huid krijgen.

Voeding

Men zegt vaak dat je huid een afspiegeling is van je voedingspatroon. Wanneer je goed voor jezelf zorgt en de juiste voeding (vol vitamines, mineralen en goede vetten) neemt, dan zal dit de huid ten goede komen.

  • Vitamine A versterkt de beschermende laag van de huid. Deze vitamine vind je onder andere in vette vis, eieren en boter.
  • Niacinamide, oftewel vitamine B3, bevordert de aanmaak van huideigen vetten in de bovenste laag van de huid. Wanneer je noten, zaden, groenten en volkoren producten eet, krijg je vitamine B3 binnen.
  • Plantaardige oliën bevatten vitamine E, belangrijk voor de vochtbalans in de huid.

Hydratatie

Drink dagelijks voldoende water om je lichaam en huid gehydrateerd te houden. Wanneer je de huid van buitenaf wil hydrateren, pas dan op met crèmes die parfums of alcohol bevatten. Deze kunnen de huid irriteren en uitdrogen.

Supplementen

Door supplementen toe te voegen aan je dagelijkse voedingspatroon, kun je de huid van binnenuit een handje helpen. Membrasin duindoornbesolie zit boordevol gezonde stoffen die de huid en slijmvliezen van binnenuit ondersteunen. We vertellen je graag alles over dit bijzondere ingrediënt je leest er meer over in dit artikel.