De overgang is een natuurlijk proces wat iedere vrouw uiteindelijk meemaakt. Op dit moment is maar liefst 1,8 miljoen van de Nederlandse vrouwen in de overgang. De overgang begint tegenwoordig tussen de 45 en 55 jaar (maar er zijn natuurlijk uitzonderingen). De eicelproductie loopt dan terug, de menstruatie wordt eerst onregelmatig en blijft uiteindelijk helemaal weg (menopauze). De vrouwelijke hormoonproductie loopt terug; Gevolg? Droge huid, droge ogen en droge slijmvliezen.

Membrasin_nl_campagnebeeld_2021

De overgang

De overgang is de levensfase waarin vrouwen uiteindelijk stoppen met menstrueren. Vaak begint de overgang tegenwoordig al rond hun veertigste waarbij de eerste verschijnselen zich openbaren. Die in eerste instantie niet eens aan de overgang worden toegeschreven. Denk aan een droge huid, slijmvliezen en droge ogen. Tien jaar later, om en nabij de 50, start de menopauze: de periode na de laatste menstruatie. 80 Procent van de vrouwen die ouder zijn dan vijftig heeft overgangsverschijnselen waaronder droge huid, droge ogen, droge mond en droge slijmvliezen. Zeker 10 procent van de vrouwen ervaart deze verschijnselen al voor hun veertigste.

Oestrogeen niveau

 

De overgang gaat gepaard met typische overgangsverschijnselen. Sommige vrouwen schamen zich voor bepaalde symptomen zoals opvliegers, of droge slijmvliezen. Anderen willen niet ‘zeuren’ en lopen er daarom mee door. Jammer en onnodig want overgangsklachten zijn heel normaal. En er is iets aan te doen!

Symptomen overgang

Vrouwelijke hormonen beschermen ons tegen hart- en vaatziekten en houden onze huid, vochtbalans, haar, slijmvliezen en botten in conditie.

De volgende overgangsverschijnselen komen veel voor:

Wat is Membrasin®

Membrasin® bevat het unieke, zuivere en gestandaardiseerde duindoornbesolie-extract SBA24®, waarvoor alleen de hoogste kwaliteit duindoornbessen worden geselecteerd. De olie zit vol gezonde stoffen zoals onverzadigde vetzuren omega 3, 6, 9 en omega 7, vitamine A en vitamine E.

Membrasin werkt alleen op droge huid, droge ogen en droge slijmvliezen en niet bij andere overgangsverschijnselen.

Ervaring Membrasin

“Mijn ervaring met Membrasin is heel goed. Heb flinke overgangsverschijnselen, waaronder droge slijmvliezen en droge branderige en vermoeide ogen. Ik slik nu 4 capsules per dag om een goed effect te behouden. En verwacht dat ik binnenkort over kan naar 2 capsules per dag.”

Erica