Ons grootste orgaan is de huid. Een gezonde huid beschermt ons tegen schadelijke invloeden zoals giftige stoffen, zonlicht, virussen en bacteriën. De huid werkt verder als een barrière, zodat we niet te veel eiwitten, mineralen en vocht verliezen. Als de huid beschadigt, kan die barrièrefunctie verminderen: we verliezen vocht waardoor we een droge huid krijgen.
Herken een droge huid
Ook een tekort aan gezonde vetten veroorzaakt een droge huid: zonder voldoende vet kan de huid niet goed vocht vasthouden. Daarnaast krijgen veel vrouwen in de overgang een droge huid doordat het hormoon oestrogeen terugloopt. Onze huidcellen vernieuwen zich continu. Iedere vier weken hebben we weer een compleet nieuwe huid.
Je herkent een droge huid aan:
- strakke, trekkerig huid
- gevoelige huid
- rode vlekken
- ruwe huid
- schrale huid
- matte, doffe huid.
Oorzaken droge huid
Een droge huid kan ontstaan door de overgang, maar ook door erfelijke invloeden. Daarnaast zijn er externe oorzaken zoals:
- te lang, te vaak en te heet douchen
- te veel zeepgebruik
- kou, wind, droge lucht
- centrale verwarming
- airconditioning
- slechte leefgewoontes zoals roken, ongezond eten en alcohol drinken.
Droge huid en duindoornbesolie
Er zit vitamine A in de duindoornbes. Vitamine A helpt bij het gezond houden van de huid en ondersteunt bij het behoud van een normale huid. Membrasin duindoornbesolie bevat het unieke, zuivere en gestandaardiseerde duindoornbesolie-extract SBA24®, waarvoor alleen de hoogste kwaliteit duindoornbessen worden geselecteerd. Het is verkrijgbaar in capsules en druppels.