Tips bij droge slijmvliezen

Duindoornbesolie kan helpen bij droge slijmvliezen (van de vagina) als gevolg van de overgang.
Maar je kunt meer doen om deze verschijnselen te verzachten of tegen te gaan. Hoe? Lees onderstaande tips.

Ongeveer 80 procent van de vrouwen die de leeftijd hebben waarbij ze in de overgang zijn, krijgen te maken met overgangsverschijnselen zoals droge slijmvliezen, droge huid en een droge mond. Over het algemeen draagt een gezonde levensstijl bij aan een gezond lichaam. En dus ook aan een gezonde huid en gezonde slijmvliezen. Eet dus veel groente, fruit, volle granen, noten, zaden en vette vis. Vermijd verder stress, roken en alcohol en zorg voor voldoende beweging.

Tips bij droge slijmvliezen

  1. Droog bij het vrijen? Maak het bespreekbaar met jouw partner. Samen kun je manieren bedenken en uitproberen om toch fijn te vrijen. Gebruik tijdens het vrijen een hulpmiddel zoals glijmiddel of een bevochtiger.
  2. Train de bekkenbodemspieren door middel van bekkenbodemspieroefeningen of yoga.
  3. Vermijd producten die de slijmvliezen van de vagina irriteren zoals zeep, inwendige douches en geparfumeerde producten.
  4. Houd de vagina schoon met lauwwarm water.
  5. Gebruik een 100% natuurlijk middel zoals duindoornbesolie. Deze olie zit vol gezonde stoffen zoals vitamine A en vitamine E. Vitamine A draagt bij tot het instandhouden van normale slijmvliezen​.

Eigenschappen van de duindoornbes

De duindoornolie helpt bij droge huid en droge slijmvliezen die onder andere veroorzaakt worden door de overgang. Membrasin duindoornbesolie zit boordevol gezonde stoffen zoals essentiële vetzuren omega 3,6, 9 en 7, vitamine A en die de huid en slijmvliezen van binnenuit ondersteunen.

Naar de producten »