DIY: Havermout bij een droge huid

Havermout bij droge huid - Membrasin

Havermout is niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Het heeft veel bijzondere eigenschappen. Een daarvan is dat het een huismiddel is bij een droge huid.

Havermout is opgebouwd uit verschillende stoffen zoals koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels. Gezamenlijk zorgen ze voor een beschermend laagje op je droge huid, die ervoor zorgen dat de huid veel minder vocht verliest. Zelfs juist vocht aantrekt en kan vasthouden.

Zelf aan de slag

Vul een washand met wat havervlokken . Laat die in een warm bad of teiltje wellen. Na tien minuten smeer je de huid in met de slijmerige vloeistof uit de washand. Even laten intrekken en opdrogen, niet afspoelen.

Of maak een maskertje voor op je gezicht door 1 eetlepel fijngemalen havermout te mengen met 1 eetlepel jojoba olie en 1 eetlepel honing. Meng deze ingrediënten goed door elkaar en smeer een dikke laag van dit goedje op je gereinigde huid. Laat je havermout-masker vijftien minuten zitten en spoel het daarna af met water.

Duindoornbesolie bij een droge huid

Heb je een langere periode te maken met een droge huid? Van binnenuit kan je daar met een voedingssupplement op basis van duindoornbesolie ook wat aan doen. Kies hiervoor Membrasin® dat het unieke, zuivere en gestandaardiseerde duindoornbesolie-extract SBA24® bevat, waarvoor alleen de allerhoogste kwaliteit duindoornbessen worden geselecteerd.

Naar de producten »