DIY: Lichaamsolie met duindoornbesolie en lavendel

Heb je een droge huid door bijvoorbeeld de overgang? En benieuwd of je daar zelf iets aan kunt doen? Naast een voedingssupplement die van binnenuit ondersteunt, kun je uitwendig deze lichaamsolie met duindoornbesolie en lavendel maken.

De jojoba- en amandelolie bevatten nauwelijks geur. Daarom kun je met deze drie basisingrediënten heel veel variëren door er andere etherische oliën aan toe te voegen. Jouw huid wordt niet alleen verzorgt, maar door de toevoeging van lavendel slaap je ook als een roosje. Deze lichaamsolie met lavendel is tevens als massageolie te gebruiken. Ook dit heerlijke huidverzorgingsrecept maak je eenvoudig zelf in minder dan 1 minuut en bevat 100% natuurlijke ingrediënten.

Zelf aan de slag

Ingrediënten:

  • 30 ml jojobaolie
  • 30 ml amandelolie
  • 10 druppels duindoorbesolie
  • 2 druppels etherische lavendel
  • Verse lavendel

Hoe maak je het:

Schenk alle oliën in het flesje waarin de olie bewaard gaat worden. Als de deksel er op zit, schut je deze even flink door elkaar.
Voeg nu een takje verse lavendel toe en wat losse bloemetjes lavendel. Nog een keer schudden en klaar!

Duindoornbesolie bij een droge huid

Heb je een langere periode te maken met een droge huid? Van binnenuit kun je daar met een voedingssupplement op basis van duindoornbesolie ook wat aan doen. Kies hiervoor Membrasin® dat het unieke, zuivere en gestandaardiseerde duindoornbesolie-extract SBA24® bevat, waarvoor alleen de allerhoogste kwaliteit duindoornbessen worden geselecteerd.

Naar de producten »