Vitamine A en droge slijmvliezen

Naast droge lucht, ouder worden, bepaalde aandoeningen, erfelijkheid of gewoon pech is de overgang de belangrijkste oorzaak van droge slijmvliezen. Dat uit zich onder andere in problemen als droge ogen, droge mond en droge vagina. Hoe helpt vitamine A uw slijmvliezen in conditie te houden?

Voor een goede werking moeten onze slijmvliezen vochtig zijn. Wanneer ze uitdrogen veroorzaakt dit allerlei ongemakken. Vitamine A kan helpen deze ongemakken te voorkomen.

Wat zijn slijmvliezen?

Een slijmvlies is een dunne laag cellen die slijm produceert. Dit slijm beschermt ons lichaam en transporteert afvalstoffen. Zo beschermt het maagslijmvlies ons tegen het maagzuur in de maag. De slijmvliezen in de slokdarm bevochtigen de lucht om uitdroging te voorkomen en reinigen de lucht door stofdeeltjes op te vangen. Slijmvliezen zitten verder in de neus, mond, darmen, slokdarm en vagina.

Droge slijmvliezen

55 Procent van de vrouwen in de overgang heeft droge slijmvliezen. Door de afname van oestrogeen worden de slijmvliezen dunner. Daardoor ontstaan problemen als een droge vagina, een droge mond of droge ogen. Duindoornbesolie bevat omega vetzuren en vitamines die een positieve invloed hebben op de slijmvliezen. Vitamine A (retinol) draagt bij aan een normale werking van de slijmvliezen.

Vitamine A

Vitamine A stimuleert de productie van slijm waardoor de slijmvliezen vochtig blijven. Zo kunnen ze hun werk goed doen. Als slijmvliezen uitdrogen kan dit allerlei ongemakken geven zoals een droge mond, droge ogen en droge vagina. Vitamine A zit in dierlijke producten als kaas, vis, eieren en vlees. Ook duindoornbesolie bevat vitamine A.

'Membrasin® helpt mij bij droge slijmvliezen'
Membrasin® vegicapsules 60
Voedingssupplement
60 capsules
Vitamine A en E
Bevat omega 3, 6, 7 en 9
Bij droge slijmvliezen
Adviesprijs: € 21,50
Membrasin® vegicapsules 150
Voedingssupplement
150 capsules
Vitamine A en E
Bevat omega 3, 6, 7 en 9
Bij droge slijmvliezen
Adviesprijs: € 42,95
Membrasin® vloeibaar
Voedingssupplement
150 ml
Vitamine A en E
Bevat omega 3, 6, 7 en 9
Bij droge slijmvliezen
Adviesprijs: € 22,95