Tips bij droge huid

Duindoornbesolie kan helpen bij een droge huid. Maar u kunt meer doen om deze verschijnselen te verzachten of tegen te gaan. Hoe? Lees onderstaande tips.

Over het algemeen draagt een gezonde levensstijl bij aan een gezond lichaam en dus ook aan een gezonde huid en gezonde slijmvliezen. Eet dus veel groente, fruit, volle granen, noten, zaden en vette vis. Vermijd verder stress, roken en alcohol en zorg voor voldoende beweging. Verder helpen de volgende tips:


Tips bij een droge huid

  • Bescherm uw huid met een goede zonnebrandcrème wanneer u in de zon gaat. Door zonlicht veroudert de huid sneller. Verbranden kan zelfs DNA-schade geven.
  • Gebruik een rijke, vochtinbrengende crème.
  • Heet water droogt de huid uit. Was uw gezicht met lauwwarm water.
  • Gebruik af en toe een masker voor de droge, gevoelige huid.
  • Drink zeker 1,5 liter water per dag om het vochtgehalte in de huid op peil te houden.
  • Een gezichts- of hoodhuidmassage helpt om de doorbloeding van uw huid te bevorderen.
  • Eet extra vette vis zoals zalm.

Andere tips - diy

Havermout

Is niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Het heeft veel bijzondere eigenschappen. Een daarvan is dat het een huismiddel is bij een droge huid. Vul een washand met met havervlokken (of havermout). Laat die in een warm bad of teiltje wellen. Na tien minuten smeer je de huid in met de slijmerige vloeistof uit de washand. Even laten intrekken en opdrogen, niet afspoelen. Heb je een langere periode te maken met een droge huid? Van binnenuit kan je daar met een voedingssupplement ook wat aan doen met Membrasin duindoornbesolie.

Thee

Door de hoge concentratie vitamine C, antioxidanten en de overige onmisbare vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren, kunnen duindoorbessen gezien worden als een geweldige super food. Een echte vitaminebommetje. Gedroogde duindoornbessen zijn daarom ideaal voor in salades of in combinatie met ontbijtgranen, muesli of om er een verkwikkende kop thee van te trekken. Heb jij dat al eens geprobeerd?

'Membrasin® helpt mij bij een droge huid'
Membrasin® vegicapsules 60
Voedingssupplement
60 capsules
Vitamine A en E
Bevat omega 3, 6, 7 en 9
Bij een droge huid
Adviesprijs: € 21,50
Membrasin® vegicapsules 150
Voedingssupplement
150 capsules
Vitamine A en E
Bevat omega 3, 6, 7 en 9
Bij een droge huid
Adviesprijs: € 42,95
Membrasin® vloeibaar
Voedingssupplement
150 ml
Vitamine A en E
Bevat omega 3, 6, 7 en 9
Bij een droge huid
Adviesprijs: € 22,95